Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Sofita -Χορεύω

Καλό σου βράδυ καλέ μου αναγνώστη - ακροατή.Τι μέρες και αυτές που περνάμε;; Μια παραζάλη χωρίς σταματημό.Να δούμε που θα μας βγάλει όλο αυτό...
Για ετούτη εδώ την εβδομάδα , επιμένω ελληνικά και θα ξαναγυρίσω στην ενότητα νέοι Έλληνες καλλιτέχνες.Το είχα πει πως θα το κάνω άλλωστε.
Για σήμερα αδερφέ έχω επιλέξει την Sofita. Μην πάει το μυαλό σου σε υπερυψωμένο δωμάτιο σπιτιού, λάθος θα κάνεις.Γεννήθηκε στην Κύπρο και μεγάλωσε στο Λουτράκι.Από μικρή ασχολείται με τον χορό και το τραγούδι.Η σκηνική της παρουσία, σίγουρα για κάποιους άλλους  καλλιτέχνες θα έμοιαζε με πρόγραμμα γυμναστικής.Εκφράζεται πάρα πολύ με το σώμα της και αυτό τις προσδίδει μια ιδιαιτερότητα,μια επιπρόσθετη εκφραστικότητα που κολλάει άψογα με την persona της.Σπούδασε στην επαγγελματική σχολή "Ραλλού Μάνου" και αργότερα στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Είναι δασκάλα Flamenco και μέλος της ομάδας "Danza Flamenca".Χορογραφεί και σκηνοθετεί  τη χοροθεατρική μπάντα "Sal.a.t.a Band".Αν δεν του ξέρεις αδερφέ ,κρίμα.Κάνουν υπέροχη δουλειά.Θα στους συστήσω μια μέρα.
Τώρα κάνει εμφανίσεις με την μπάντα της σε διάφορες μουσικές σκηνές. Στα live της παρουσιάζει τα δικά της τραγούδια που περιέχονται στον πρώτο της προσωπικό δίσκο και μας εκπλήσσει με τις ιδιαίτερες διασκευές και τον τρόπο που συνδέει το Flamenco με τον Tom Waits ,τις κλακέτες με τον jackson και πολλά άλλα.Πόδια που χορεύουν flamenco, μουσικοί που χορεύουν μαζί της swing και rock n roll, κρουστά που πετούν στον αέρα, κιθάρες που κάνουν επικίνδυνα ακροβατικά, σαξόφωνο που χορεύει κλακέτες, παρέα με τον Τom Waits, τον Αττίκ, τον Michael, την Aretha κ.α , όπως είναι πολλές και οι επηροες της:tom waits,billie holiday, etta james,beatles, rupa and the April fishes,Norah Jones, tom jones,Eva Cassidy, Mickael Jackson, Hindy Zhara ,etc.
Η κοπέλα έχει ταλέντο.Γλυκιά φωνή, αισθαντική.Άλλοτε θυμίζει φωνή κάποιας φίλης που σου μιλάει όταν πίνεται καφέ και εσύ χαίρεσαι που την είδες , και άλλοτε αποπνέει ερωτισμό, χωρίς να προκαλεί καθόλου και αυτό αυτομάτως την κάνει αυθεντική σε ότι κάνει.Φινετσάτη, σιλουέτα αέρινη ,θηλυκό με αύρα έντεχνη
Η κοπέλα έχει ταλέντο και μάλιστα περίσσιο.Θυμήσου το όνομα της καλέ μου αναγνώστη -ακροατή..
Επέλεξα το χορέυω ,γιατί δεν έχει σταματήσει να παίζει αυτές τις μέρες στο ipod μου.


Listen and Feel...Feel and Listen...

2 σχόλια:

Σάββας είπε...

Καλησπέρα φίλε μου. Για να πω την αλήθεια δεν την ήξερα την εν λόγω κυρία, αλλά βλέποντας το βίντεο και ακούγοντας το τραγούδι, μπορώ να πω πως έχει λαμπρό μουσικό μέλλον μπροστά της. Συγχαρητήρια για την επιλογή σου.

Καλή εβδομάδα με υγεία!

Κωσταντίνος είπε...

Σε ευχαριστώ Φίλε Σάββα.Καλή εβδομάδα να έχουμε :)