Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Disturbed - Land Of Confusion

Για αρκετό καιρό δεν μου ήταν ξεκάθαρο να καταλάβω την διαφορά μεταξύ επανεκτέλεσης και διασκευής .Πίστευα στην ουσία πως ήταν το ίδιο πράγμα .Με την πάροδο του χρόνου και μετά την ακρόαση  πάρα πολλών δίσκων  προερχόμενοι από διάφορα μουσικά είδη,  άρχισε να ξεκαθαρίζει μέσα μου αυτή η διαφορά σε τέτοιο σημείο που απορούσα πως δεν το ξεχώριζα  πριν.
Ίσως ήθελε  το αυτί μου  να ωριμάσει και  η μουσική μου παιδεία  να διευρυνθεί   ίσως ...

Όπως και να έχει μπορεί να άργησα αλλά το κατάλαβα.Επανεκτέλεση   είναι  να παίρνεις  ένα κομμάτι παλιό και να το τραγουδάς  εσύ , χωρίς να διαφοροποιείς το χαρακτήρα του , σε μια προσπάθεια να το θυμίσεις η να το ξαναζωντανέψεις , ενώ διασκευή   ονομάζεται  η προσπάθεια σου  να περάσεις ενα  παλιό κομμάτι από το μουσικό σου φίλτρο , να το φέρεις στα μέτρα σου , να το κάνεις δικό σου και να δημιουργήσεις στην ουσία κάτι καινούργιο .Να ακούς αυτό το παλιό κομμάτι και να λες, ναι οκ, είναι αυτό το κομμάτι αλλά είναι κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό..

Αυτό ακριβώς έκαναν και οι Disturbed   με το Land of Confusion  του Phill Collins .. δεν αλλοίωσαν την ταυτότητα του πνευματικού πονήματος του διάσημου τραγουδιστή  και όμως πρόσθεσαν  πετυχημένα τα προσωπικά τους μουσικά στοιχεία .. αυτή την αγριάδα  και το νεύρο , τον όγκο στην μπασογραμμή και στις κιθάρες . Ακόμα και στην εικόνα (video) απέδωσαν  με μοναδικό τρόπο μια χώρα σε σύγχυση  με  την Μασκότ  τους σε πρώτο ρόλο .. πολύ καλή ιδέα του animation. Βέβαια λόγω πνευματικών δικαιωμάτων δεν μπορείς να ενσωματώσεις το original video  για αυτό μπορείτε να το δείτε αν ενδιαφέρεστε στο  youtube.

Για τους Disturbed  τι να πω .. του κατατάσσουν ως  heavy metal /hard rock μπάντα  και το γεγονός ότι  έχοντας  5 albums  κατάφεραν να πουλήσουν 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και να θεωρούνται ως μια από τις μπάντες με την μεγαλύτερη δημοτικότητα του είδους .

Άκου το όσο πιο δυνατά μπορείς...




Listen and FeeL ...FeeL and Listen ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: