Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Βασίλης Τσιτσάνης & Σωτηρία Μπέλλου - Κάνε λιγάκι υπομονή

Σήμερα σε μια παρουσίαση δίσκου ενός καλού μου φίλου , άκουσα τον Νότη Μαυρουδή να αναφέρει σε ότι αφορά το ελληνικό τραγούδι  και τους νέους τραγουδοποιούς - ερμηνευτές , πως  είναι πολύ λίγοι εκείνοι που έχουν ασπαστεί το ιστορικό νήμα  παλαιότερων  κομματιών  και περνώντας τα από το προσωπικό τους φίλτρο  να δημιουργήσουν  ένα αποτέλεσμα που θα αποτυπώνει την καλλιτεχνική τους καταγωγή..Παρθενογένεση δεν υπάρχει , αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλά σίγουρα μπορεί ο καθένας να φτιάξει το προσωπικό του μουσικό παζλ..Και αυτό δεν είναι κλεψιά ..απλά είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό..Βέβαια αυτό δεν πρέπει να γίνεται εσκεμμένα αλλά ασυνήδειτα .
 Εδώ και τον Βασίλη Τσιτσάνη  το κατηγορούσαν πως έκλεβε τραγούδια άλλων ... τι σύμπτωση όμως που πάντα έκλεβε ωραία τραγούδια ,,και μάλιστα τόσα πολλά ..
Είναι αλήθεια πάντως ..αν δεν ξέρεις το παρελθόν της μουσικής , πως μπορείς να λες ότι γνωρίζεις  κάτι παραπάνω για αυτήν ;
Έτσι για σήμερα  επέλεξα το κάνε λιγάκι υπομονή .. Ένα κομμάτι που γράφτηκε στα χρόνια του εμφύλιου πολέμου και όμως δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο.. Αυτή είναι και η δύναμη των  καλών τραγουδιών .Είναι και θα είναι πάντα εκεί,  αξίες σταθερές στο χρόνο .. Δυστυχώς δεν  φέρουν όμως την αναγνώριση που τους αξίζει..Κρίμα μεγάλο πραγματικά..
Χαρακτηριστικότατη φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου (Μία  πιο τις πιο αληθινές γυναικείες φωνές που τραγούδησε σε πάλκο ) σε μια από τις καλύτερες για μένα συνεργασίες  του Ρεμπέτικου τραγουδιού.
Άκου  το με παρέα και μεζέ .. η μια Κυριακή μεσημέρι   ξεψαχνίζωντας κάποια παλιά βινύλια που έχεις στο σπίτι..





Listen and FeeL ...FeeL and Listen ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: