Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Song 1 ;Chris Spheeris & Paul Voudouris - Enchantment Song 2 :Chris Spheeris- Psyche

Είναι τόσο ευχάριστο να ξέρεις πως συνθέτες   όπως ο  Chris Spheeris   η ο  Yanni έχουν ρίζες από τον τόπο μας, γενετικά κρατάει η σκούφια τους απο την Ελλάδα δηλαδή . Έλληνες μετανάστες στην Αμερική  τρίτης γενιάς κατάφεραν να διαδώσουν  την μουσική  τους  στον κόσμο  και  να  βγάλουν  χρήματα από αυτήν χωρίς να την ευτελίζουν καθόλου. Λυπηρό είναι, πως αν εξαιρέσεις τον Yanni   ( που και αυτός νομίζω πως έγινε γνωστός την Ελλάδα λόγω της σχέσης τους με την Linda Evans ) και όχι επειδή αγαπήσαμε  την μουσική του και πήραμε τους δίσκους του , σχεδόν κανένας άλλος  Έλληνας συνθέτης αν δεν κάνω λάθος που έκανε η κάνει καριέρα στο εξωτερικό δεν μας είναι γνωστός ...Γιατί αυτοί οι άνθρωποι να βρίσκουν την αναγνώριση αλλού και όχι στον τόπο καταγωγής τους ;

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να τους γνωρίσουμε μέσα από την μουσική  τους . Συγκεκριμένα μιλάω για τον Chris Spheeris . Αυτοδίδακτος (γνωρίζει να παίζει  πάνω από 30 μουσικά όργανα !!!) και συνθέτης instumental μουσικής, παγκοσμίου κλάσης.
Το Enchantment είναι πραγματικά μια μαγευτική μελωδία...Και όμως στην Ελλάδα αντί να παίζεται από τα ραδιόφωνα ακόμα και όταν βγήκε έγινε  γνωστό σαν ραδιοφωνικό σήμα εκπομπής. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σου θυμίσει κάτι και πολύ περισσότερες να σου ξυπνήσει εικόνες και συναισθήματα μέσα σου..
Άκου το  με κλειστά μάτια και φώτα χαμηλά , αν όχι κλειστά ...Αυτή η μουσική στον καθένα ξυπναει ότι κρύβει εντός του , ότι καταβάθος έχει ανάγκη να δει ..
Εμένα το  Psyche  πάντα μου έδινε την εικόνα ενός ερωτικού καλέσματος  , του νεογγένητου flirt  και το παιχνίδι των ματιών ..Listen and FeeL...FeeL and Listen ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: