Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Minor Project -Τόσα καλοκαίρια

Καλησπέρα καλέ μου αναγνώστη-ακροατή...Σου φέρεται καλά η ζωή αυτές τις μέρες;
Καλή εβδομάδα να έχουμε και όσα ζόρια και αν περνάς να θυμάσαι πως κάθε αύριο φέρνει μια καινούργια μέρα...
Πέρασαν τόσοι μήνες που έχω να γράψω σε τούτο το blog...νιώθω κάπως μουδιασμένος αλλά είμαι σίγουρος πως είναι σαν το ποδήλατο... αν το μαθεις - το αγαπήσεις μια φορά δεν το ξεχνάς ποτέ.. Πολλά άλλαξαν στην ζωή μου αλλά η αγάπη μου για την μουσική είναι αναλλοίωτη αξία στο χρόνο, που όσο κυλάει μου γνωρίζει και άλλους ήχους,νότες και μουσικές... Την λατρεύω την μουσική, το ομολογώ....πάντα απο την σκοπιά του ακροατή και μόνο.Είναι τόσο δύσκολο να ξέρεις να ακούς... Δεν θέλω όμως να σε κουράσω με τις σκέψεις μου απο τώρα.Μόλις γύρισα άλλωστε.Τα τραγούδια μιλάνε καλύτερα τις πιο πολλές φορές..
Για σήμερα επέλεξα ενα κομμάτι του Mίμη Πλέσσα σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου..Το ξέρεις σίγουρα,άλλωστε η μελώδία του μαζί με κάποια άλλα τραγούδια θα μπορούσαν να είναι το soundtrack μιας ολόκληρης εποχής για αυτή την τοσοδούλα χώρα... Μήν πείς πως πέρασε το καλοκαίρι και έχουμε πλέον χειμώνα άρα δεν ταιριάζει κτλ.... Με τέτοιο καιρό να θυμάσαι πως ζούμε ήδη five hundred days of summer. Μιλάω φυσικά για το Τόσα Καλοκαίρια,ένα κομμάτι που οι παλαιότεροι το έχουν σιγοτραγουδίσει παρέα με την φωνή του Δάκη , μόνο που εγώ σου το σερβίρω απόψε σε μια υπέροχη διασκευή απο τους Minor Project. Νέα ελληνική μπάντα που αποτελείται απο τους: Στάθης Δράκος,Βίκτωρ Φορλίδας,Αλέξανδρος Μπαλτάς,Γιώργος Κολοκυθάς και Μαρία Καρέτσου.Δημιουργήθηκαν Κάπου στα μέσα του 2010 και με αφορμή την παρουσίαση δίσκου των B-sides μαζεύτηκαν οι τέσσερις τους για να παρουσιάσουν την ακυκλοφόρητη δουλειά του Στάθη. Λίγους μήνες μετά , ηχογραφούν τα κομμάτια που θα αποτελέσουν τον κορμό της επερχόμενης πρώτης κυκλοφορίας τους, σε συνεργασία με τον Διονύση Μπάστα στο NoiseBox studio.Με την αρχή του νέου έτους (23/1/2011) η μπάντα δίνει την πρώτη της συναυλία ως “Minor Project” πλέον, στο αγαπημένο τους Six D.O.G.S , το οποίο στη συνέχεια αποτέλεσε την βασικότερη συναυλιακή τους εστία. Ακολούθησε μια σειρά συναυλιών σε Αθήνα, Πάτρα,Χαλκίδα ,Καστοριά και άλλες πόλεις της επαρχίας. Λίγο αργότερα, τον Μάιο, ο παραγωγός του Μελωδία 99,2 Χρήστος Παπαμιχάλης κυκλοφόρει τη συλλογή Lost.Not.Found από την EMI ,στην οποία συμπεριλαμβάνει το ακυκλοφόρητο μέχρι τότε “Great”.Η πιο σημαντική ίσως εξέλιξη της μέχρι τώρα πορείας της μπάντας είναι η ένταξή της στην οικογένεια της Αντέλμα και η απόφαση συνεργασίας με το Στάθη Δρογώση για την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ των Minor. Ο δίσκος, με όνομα ‘In Colors’, διατίθεται πλέον από το site της AntelmaMusic σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε φυσική μορφή μέσω παραγγελίας. Φωνές γεμάτες ευαισθησία, με χρωματισμούς απο τον Στάθη Δράκο που ξεχειλίζουν ρομαντισμό .Κιθάρες λιτές ,ουσιαστικές και ταξιδιάρικες, τύμπανα σταθερά, με γεμίσματα εκεί που πρέπει να υπάρχουν, δημιουργούν ενα μουσικό σύνολο που απο τα πρώτα ακούσματα σε κερδίζει.
Ενας πολύ όμορφος δίσκος με αιχμή του δόρατος την συνεργασία τους με την Μαριέττα Φαφούτη αλλά και την συνθετική γραμμή των κομματιών.Μουσικές στις οποίες κατα την γνώμη μου ο Μάνος Χατζηδάκης θα έκλεινε πονηρά το μάτι.. Αξίζει να τους ακούσεις καλέ μου αναγνώστη - ακροατή..Είναι ο καιρός πια που σε αυτή την χώρα θα πρέπει να σταματήσουμε να λεηλατούμε την σιωπή μας με ανούσιες ωδές, να δώσουμε χώρο στο μέλλον και να στηρίζουμε νέες προσπάθειες. Σε φιλώ στα μούτρα και σου δίνω ραντεβού για αύριο πάλι. 
Μέχρι τότε ... Listen and Feel...Feel and Listen... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: