Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Adele - Skyfall

Καλησπέρα καλέ μου αναγνώστη - ακροατή..Λυπάμαι που δεν τα είπαμε χθες, αλλά λόγω κάποιου τραυματισμού. και την έναρξη ενός σεμιναρίου, μου ήταν σχεδόν αδύνατο να αφιερώσω έστω και δέκα λεπτά  για να γράψω σε τούτο το blog.Σήμερα όμως δεν πρέπει να έχεις παράπονο.Εδώ είμαστε και πάλι...
Για σήμερα επέλεξα μια ιδιαίτερη, μια πολύ ωραία φωνή, που έχει κερδίσει την πλειοψηφία της δημόσιας κοινής γνώμης και όχι άδικα.Το κορίτσι τούτο είναι προικισμένο με  ταλέντο και αν συνεχίσει με τέτοια βήματα στην καριέρα της ,το όνομα της δεν  θα ξεχαστεί για τα επόμενα 30 - 40  χρόνια...κάτι που λίγοι το έχουν καταφέρει αν το καλοσκεφθείς.
Μιλάω φυσικά για την Adele..Αν και νομίζω πως την ξέρεις ήδη ας σου πω όμως και εγώ κάποια πράγματα για αυτή.

H Adele Laurie Blue Adkins  όπως είναι το όνομα της γεννήθηκε στο Τότεναμ, στις 5 Μαϊου 1988. Ξεκίνησε να τραγουδάει στα 4 της χρόνια ενώ έγραψε το πρώτο της τραγούδι, "Hometown Glory" στην ηλικία των 16.Είναι τραγουδίστρια και στιχουργός.
 Αργότερα άρχισε να μιμείται τις φωνές και τις κινήσεις των Spice Girls και Destiny’ s Child. Τα ακούσματα της όμως άλλαξαν κυρίως όταν άκουσε Etta James και Ella Fitzgerald που παραπέμπουν σε soul και jazz.
 Τελείωσε το σχολείο στο Croydon( BRIT  School for performing arts & Technology )  το 2006 και ήταν συμμαθήτριες με τις Leona Lewis, την Duffy και την Amy McDonald.Την ίδια χρονιά μετά από ανάρτηση της στο Myspace  ενός κομματιού της , η δισκογραφική XL Recordings  της προσφέρει συμβόλαιο.
 Το πρώτο της τραγούδι, το "Hometown Glory",  κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου 2007 και συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο album της, που ως τίτλο είχε την ηλικία της τότε,  δηλαδή "19" ,που κατάφερε να γίνει 4 φορές πλατινένιο.
 Όπως αναφέρει η ίδια, το συγκεκριμένο κομμάτι το έγραψε όταν η μητέρα της προσπαθούσε να την πείσει να αφήσει το σπίτι τους στο West Norwood του Λονδίνου, για να πάει να σπουδάσει σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Το δεύτερο single από το "19" ήταν το "Chasing Pavements", τραγούδι που σκαρφάλωσε στο νούμερο δύο του UK Chart για τέσσερις εβδομάδες!
Το 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο album της, που την καθιέρωσε, το 21.Κατάφερε να γίνει 14 φορές πλατινένιο στην Μ.Βρετανία, ενώ στις ΗΠΑ έχει μείνει στην κορυφή των τσαρτς για περισσότερο από κάθε άλλο καλλιτέχνη από το 1993.Αυτομάτως το album , μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.
Είναι η πρώτη καλλιτέχνης που έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε ένα χρόνο στην Βρετανία.Η Adele  είναι η μόνη εν ζωή τραγουδίστρια που έχει καταφέρει το απίστευτο....
Κατέκτησε το Top five και των Βρετανικών αλλά και των Αμερικάνικων charts ,κάτι που τελευταία φορά έγινε το 1964 απο τους Beatles...!!
Πολλές διακρίσεις και επιτυχίες για αυτή την τόσο νέα κοπέλα -επιτυχημένη καλλιτέχνη - ελπιδοφόρα φωνή και δεν χρειάζεται να τις αναφέρω όλες.Εύχομαι απλά να συνεχίσει έτσι..Οι καλλιτέχνες - πυροτεχνήματα δεν μας χρειάζονται.Έχουμε πολλούς.Μέσα στις επιτυχίες της ,θα έλεγα πως περιλαμβάνετε και το ότι έγινε μαμά μέσα στο 2012.

Επέλεξα την φωνή της, σήμερα σε ένα κομμάτι από τις ταινίες του Τζέιμς Μπόντ.Μια κατηγορία τραγουδιών από μόνη της.Σίγουρα δεν είναι από τα καλύτερα του είδους αλλά άνετα έμπαινε στην δεκάδα...Άκουσε το καλέ μου αναγνώστη -ακροατή και βγάλε την δικιά σου γνώμη.Είναι και επίκαιρο μιας και το Skyfall το ομώνυμο νέο  film, που εξιστορεί τις περιπέτειες του Βρετανού κατασκόπου (δεν είναι γραμμένο απο τον Ian Fleming) παίζεται  τώρα στις αίθουσες κιν/φου .

Listen and Feel...Feel and Listen....



Δεν υπάρχουν σχόλια: