Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΜΕΚ - Αχ Μαρία

Καλό σου απόγευμα καλέ μου αναγνώστη - ακροατή.Καλή όρεξη για σήμερα ,Τσικνοπέμπτη άλλωστε, σου εύχομαι  να περάσεις όπως αγαπάς.
Για σήμερα σου έχω τους EKMEK.Μέσα σε ενάμιση χρόνο, από τον Σεπτέμβρη του 2009, η παρέα από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε πατώντας στην ευφάνταστη διασκευή γνωστών τραγουδιών να καθιερωθεί ως μια από τις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς προτάσεις στο live στερέωμα αλλά και να κοιτάξει με σοβαρότητα και ειλικρίνεια εντός, για να βρει το πρωτότυπο υλικό που κυκλοφορεί στο πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει» (Lyra). Οι ΕΚΜΕΚ συνδύαζουν στη μουσική τους, τις έθνικ τάσεις με τις καλύτερες πλευρές της ελληνικής τραγουδοποιίας, το φρέσκο κλίμα της νέας γενιάς μουσικών με την κριτική ματιά και το σχόλιο, την ενέργεια και το ρυθμό με τις πνευματώδεις μπαλάντες, τις παιχνιδιάρικες μελωδίες με το βάθος και την οξυδέρκεια του στίχου.Αποτελούνται απο τους :Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα), Σάκης Ραπτόπουλος (ακορντεόν), Στέργιος Γιάννος (κοντραμπάσο), Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Αργύρης Κρομμύδας (ηλ. κιθάρα, φυσαρμόνικα), Άλκης Κανίδης (φωνή, κλ. κιθάρα).
Γλυκαίνει και δεν παχαίνει ο τίτλος της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς.Ενας δίσκος που απαντάει με ειλικρίνια και θετική διάθεση , στο ερώτημα ,Τι γυρεύει ένα ταψάκι πάνω σε μια ροκ σκηνή;Με ενα προσωπικό και ιδιαίτερο είδος μουσικής γραφής οι εκ Θεσσαλονίκης, ΕΚΜΕΚ, προτείνουν δεκατρείς ιστορίες ειπωμένες με κέφι  και πρωτοτυπία.
Τους διακρίνει μια φρεσκάδα και μια φιλοδοξία να προσθέσουν αυτό το κάτι που λείπει απο την ελληνική δισκογραφία.Το δικό τους λιθαράκι αν θές, η μάλλον το δικό τους σιροπάκι για να είμαι πιο εύστοχος.
Επέλεξα το Αχ Μαρία , γιατί είναι το κομμάτι με το οποίο τους γνώρισα, αλλά και γιατί το όνομα Μαρία σημαίνει πολλά για έμένα.Ξέρεις τώρα αδερφέ, γυναίκα ντε...
  Listen and Feel...Feel and Listen...

Δεν υπάρχουν σχόλια: