Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Your Hand in Mine - Calendar

Καλησπέρα καλέ μου αναγνώστη - ακροατή .Πως μου είσαι ; Κρατάς γερά; Σάββατο σήμερα ,εύχομαι η μέρα  σου να ήταν όπως εσύ την ήθελες και γενικότερα πιο χαλαρή.Για αυτό το λόγο σου έχω σήμερα τους Your Hand In Mine.Πόσο όμορφη ακούγεται στα αυτιά μου η μουσική τους...Μοναδικά ατμοσφαιρική και ταξιδιάρικη,προκαλεί εκρήξεις συναισθημάτων και εικόνων, στον ψυχικό μου κόσμο.Άν η γνωστή γαλλική ταινία Amelie ,είχε  ελληνική εκδοχή θα ήταν το ιδανικό Soundtrack.
Δεν του λές πρόσφατους στα μουσικά δρόμενα (σίγουρα όμως όχι και τόσο γνωστούς) καθώς ιδρύθηκαν το 2006 ,μέσα απο την  post rock μπάντα Shortcat. Δύο φίλοι  απο την Θεσσαλονίκη ,o Μάνος Μυλωνάκης κι ο Γιώργος Παπαδόπουλος πήραν απο το όνομα τους απο το ομώνυμο κομμάτι των  Explosions In The Sky, συγκρότημα που τους έμπνευσε μουσικά,πήραν και την άδεια τους για να  το χρησιμοποιούν  και κάπως έτσι μάλλον άρχισαν όλα.
Δεν πιστεύουν πως στην μουσική χωράνε ταμπέλες αλλά αν  έπρεπε να το κάνουν, θα την χαρακτήριζαν καθαρά για λόγους συννενόησης ως ορχηστρική, φολκ, νεο-ρομαντική, αλλά πάνω απ' όλα προσωπική και αναπάντεχα εξελισσόμενη.Οι νότες γίνονται μέσω για να  εκφράσουν την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, την νορμανδική και όχι μόνο folk  μουσική και τους πλανόδιους -περιπλανόμενους μουσικούς. Αυτό το χαρισματικό μουσικό ντουέτο παράγει ενα ιδιαίτερο, νεο -ρομαντικό και έντονα προσωπικό ήχο.Συλλογίσου απλά αγαπητέ αναγνώστη - ακροατή μου πως ο Μάνος παίζει wurlitzer πιάνο , μελόντικα , toy πιάνο ,ukulele ,ακορντεόν ενώ ο Γιώργος παίζει toy synth, μαντολίνο , zither, glockenspiel και  αν δεν απατώμαι ,μια μικροσκοπική κιθάρα που δεν γνωρίζω το όνομα της.Σε αυτά να προσθέσεις και διάφορα παιδικά αλλά και αυτοσχέδια  μουσικά όργανα και συσκευές .Δύσκολα τους χαρακτηρίζεις έλληνες καλλιτέχνες ,εφόσον δεν υπάρχει και στίχος ,αν δεν γνωρίζεις την καταγωγή τους.
Στις αρχές του 2007, κυκλοφόρησαν σε 100 χειροποίητα CD τα 4 πρώτα κομμάτια που είχαν ηχογραφήσει κάτω απο τον τίτλο Your Hand in Mine ενώ μετά απο λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν το Every Night Dreams ,απο την Inner Ear. Tη μουσική της βουβής ταινίας, Yogoto No Yume (every night dreams) του Mikio Naruse ( παραγωγή 1993) στα πλαίσια του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αποθεωτική θα μπορούσε να πει κανείς, αποδοχή απο το κοινό.Σε ότι αφορά τις ζωντανες εμφανίσεις , έχουν στο βιογραφικό τους διάφορα επιλεγμένα live, support σε Max Richter, Tuxedomoon και το αποκορύφωμα που ήρθε και σαν εκπλήρωση  παιδικών ονείρων , οι τρεις εμφανίσεις με τον Yann Tiersen, σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. 
Ιδανική μουσική δωματίου ,αν και πολύ λιτός αυτός ο χαρακτηρισμός, νομίζω πως αξίζει  να τους γνωρίσεις αδερφέ.
Επέλεξα το  Calendar γιατί με ηρεμεί  και με ταξιδεύει ..Εύχομαι να έχει το ίδιο effect και σε εσένα.Όλοι μας λίγο πολύ το χρειαζόμαστε.

listen and Feel...Feel and Listen...

Δεν υπάρχουν σχόλια: