Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

FullFace - 1000 Προβληματα

Προβλήματα ...και ποιος δεν έχει στις μέρες μας .Και μάλιστα όχι μόνο ένα...Άλλος  πολύ σοβαρά και άλλος λιγότερο..Άλλοι μαθαίνουν να ζουν με αυτά και να τα λύνουν και άλλοι όχι.
Υπάρχουν όμως παντού, ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες .Έτσι είναι, γιατί έτσι πάει η ζωή αδερφέ.. Ότι και αν βιώνεις ,με όποιο τρόπο και συνθήκες το βιώνεις , το αντιμετωπίζεις ρε.. Δες τον χρόνο σαν μια γραμμική αναπαράσταση σε χαρτί , μια πορεία. Υπάρχει μόνο μια κατεύθυνση....
Δεν εθελοτυφλείς και το παίζεις  Κινέζος .Είσαι εκεί να σηκώνεις τις ευθύνες σου. Και όταν έρχεται το λάθος και πέφτεις στα γόνατα και ίσως και πιο κάτω .. με νύχια και δόντια , με ότι μπορείς και δεν μπορείς , με ότι έχεις και δεν έχεις,  προσπαθείς  να σηκωθείς. Πέφτεις μόνο και μόνο για να μάθεις να σηκώνεσαι και όταν σηκωθείς δεν θα πέσεις με την ίδια ευκολία την επόμενη φορά.
Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, το είπε και ο Νίτσε .Δεν σε σκοτώνει αλλά σε αφήνει αγνώριστο.Δεν είσαι ποτέ πια ο ίδιος... Έτσι είναι γιατί έτσι πάει η ζωή αδερφέ.
1000 Προβληματα    από τoυς FullFace , το post  για σήμερα...Ταιριάζει στην καθημερινότητα όλων μας και  δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό καλέ μου αναγνώστη - ακροατή.Εκτός αν  είσαι  το 1% της κοινωνίας μας κ ίσως  το ακόμα πιο  μικρό ποσοστό , που όλα σου πάνε καλά. Για αυτό θα υπάρχουν  δύο εξηγήσεις .Η αρκετά σύντομα αυτό θα αλλάξει, η μάλλον λόγο κάποιας εγκεφαλικής  καθυστέρησης - στενοκεφαλιάς,  αδυνατείς  να συλλάβεις όσα συμβαίνουν. Δεν έχει να κάνει με αισιοδοξία. Αισιόδοξος είναι αυτός που προσπαθεί ακόμα και αν ξέρει ότι δεν μπορεί, να μην το βάλει κάτω στα δύσκολα.Αυτός που δεν σταματάει να ελπίζει. Όπως και γενναίος είναι αυτός που γνωρίζει  τον φόβο, αλλά βρίσκει το κουράγιο να συνεχίσει.
Το σημερινό τραγούδι,αν και έχει κυκλοφορήσει κάποια χρόνια πριν , είναι τόσο επίκαιρο μιας και από τότε τίποτε δεν άλλαξε σε αυτή την χώρα.Τουλάχιστον προς το καλύτερο.Μ 'αρέσει ο εικονοπλαστικός στίχος που χρησιμοποιείτε κατά κόρον από τους καλλιτέχνες αυτής της μουσικής.Μοιάζει με βόλτα σε περιοχές της πόλης  που η πολιτεία θέλει να κρύβει με κάθε τρόπο .Λες και ντρέπεται γιατί χαλάει την καθωσπρέπει εικόνα της, χωρίς  ποτέ να κάνει καμία προσπάθεια να τις αλλάξει.
Και  δύο ράπερς από τον Πειραιά ,εκεί στην περιοχή του Κορυδαλλού, φόρεσαν κουκούλα Fullface ,   όχι για να κρυφτούν κάτω από την ανωνυμία της αλλά για να δώσουν έμφαση στο βλέμμα των ματιών  όπως λένε και οι ίδιοι  και για  αυτές τις περιοχές , αλλά και για την κουλτούρα του δρόμου μιλάνε με τις μουσικές τους . Iratus  και Tiny Jackal   Fullface
Φωνές σταθερές, που σε κερδίζουν στην πορεία, ρίμες δεμένες χωρίς δυσκολία ,άλλοτε με θεματικές που χαρακτηρίζουν τα γύρω μας και άλλοτε τις ανθρώπινες σχέσεις, άλλοτε με βάθος και άλλοτε όχι. Με αλήθειες  από εκείνες  που σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει, από τις αλήθειες τις δύσκολες, καταφέρνουν να ραπάρουν και να εκφράσουν τα μέσα τους , χωρίς να γίνονται γραφικοί η να καταφεύγουν στην ευκολία  της πλήρης  αντιγραφής  και λέω πλήρης γιατί  ομοιότητες συναντάς σχεδόν παντού.
Τα 1000 προβλήματα εύχομαι πάντως να γίνουν αισθήτα πιο λίγα για όλους.

Listen and Feel...Feel and Listen...

Δεν υπάρχουν σχόλια: