Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

A des Potes - Στη Μαλαισίνα

Καλησπέρα καλέ μου αναγνώστη - ακροατή.Για σήμερα σου φέρνω το καλοκαίρι στη μέση του χειμώνα.Έτσι για να αλλάξουμε λίγο παραστάσεις και  για να έχουμε κάτι να προσμένουμε.
 A des Potes, σου έχω για σήμερα.Προφέρονται ( α ντε ποτ) ,στην γαλλική αργκό σημαίνει «για τους φίλους» και χρησιμοποιείται όταν οι κολλητοί τσουγκρίζουν τα ποτήρια .Ταιριαστό όνομα με τον εύθυμο-ευδιάθετο ήχο τους.Ιδρύθηκαν το 2008 ,όταν τυχαία και σύμφωνα με το πως το ήθελαν οι συγκυρίες, το ένα έφερε το άλλο και αυτό το άλλο φυσικά ήταν η μουσική .Βασικός κορμός τους είναι οι  : Νικόλαος Αδέσποτος ( φωνή - στίχοι - μουσική ) και Νίκος Ζαμπάς ( κιθάρα- μουσική - στίχοι).Στην πορεία δημιουργήθηκε και η μπάντα που τους στηρίζει στα live τους.Δρόσος Σκυλλάς - τύμπανα, Μαχμούντ Χάσαν - μπάσο, Ιωάννης Χατζηιωάννου- πλήκτρα, Μάικ Χασούρης - τρομπέτα,Λευτέρης Πουλιού - σαξόφωνο και Χρήστος Σπηλιόπουλος - τρομπόνι.
 Το πρώτο μπαμ το έκαναν το 2010 όταν το τραγούδι που επέλεξα για σήμερα, βγήκε πρώτο στο Jumping Fish και αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση του top 10 του Atlantis.Στη συνέχεια η ενέργεια και η ζωντάνια που μεταδίδουν επί σκηνής στα live τους, κέρδισε  θερμής υποδοχής από τον κόσμο που άρχισε να τους ακολουθεί στις συναυλίες τους.Στα live τους είναι σχεδόν καθιερωμένο να φιλοξενούν εκλεκτούς καλεσμένου όπως :Πάνος Μουζουράκης, Joanna Drigo,Ηλιάννα Τσαπατσάρη,Πέννυ Μπαλτατζή, Χρύσα Μωραϊτη, dj Nesta & dj Nagia , Ορέστης Τζιόβας ,Κέλλυ Καλτσή Νατάσα Μηνδρινού,Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Κατερίνα Παπουτσάκη, κ.α. Το μουσικό τους ηχόχρωμα σύμφωνα με τους ίδιους, ισορροπεί κυρίως σε ρέγγε-σκα ρυθμούς αλλά στις συναυλίες τους υπάρχουν επιρροές από σουίνγκ, φάνκ, σόουλ, τζαζ, ροκ.Λίγο από όλα, χωρίς να χάνουν τον a des potes χαρακτήρα τους .Χιουμοριστικοί, καυστικοί και πικάντικοι μέσα από τον στίχο τους, δηλώνουν πως οι επιρροές τους είναι άπειρες ενώ το ύφος της μουσικής θα το φανερώσει μόνο το  μέλλον...
Μέσα στο υποβρύχιο, το όνομα του πρώτου τους δίσκου, που κυκλοφόρησε το 2010 από την Legend, με 12 κομμάτια που μετά από πολλές ζωντανές  αλλά και αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις  έχουν γίνει γνωστά και έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο.
Ο Νικόλαος Αδέσποτος παράλληλα έχει κυκλοφορήσει και τον δίσκο ,"ολόγυμνος" ,με δώδεκα τραγούδια σε στίχους και μουσική του ίδιου. Τα τραγούδια παρουσιάζονται απογυμνωμένα ενορχηστρωτικά, με μόνο ένα πιάνο να γεμίζει το μουσικό τοπίο του δίσκου και να συνοδεύει τη μελωδία της φωνής και το στίχο.
Μπράβο στα παιδιά έχω να πω, προσωπικό ύφος και θετική ενέργεια που αν μη τι άλλο , αυτή την εποχή την έχουμε ανάγκη.Έτσι για να σπάσει λίγο η μιζέρια που μας βομβαρδίζει από παντού στην καθημερινότητα μας.
Επέλεξα το  Στη Μαλαισίνα γιατί είναι το πιο γνωστό τους  κομμάτι, έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, αλλά περισσότερο για να το ακούς εκείνη την στιγμή αγαπητέ μου αναγνώστη - ακροατή που θέλεις να πάρεις τα βουνά, όπως λένε.Άκουσε το , υπάρχει πιο κοντινός και μάλλον καλύτερος προορισμός.




Listen and Feel...Feel and Listen...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ευχαριστώ ειναι λίγο για αυτη την τόσο όμορφη και πλήρη παρουσιαση...μπράβο !!

Νικόλας Αδέσποτος...

Κωσταντίνος είπε...

Εγώ σε ευχαριστώ Νικόλα για το σχόλιο.Με τιμάει η επίσκεψη σου στο blog μου .Αν θές πέρνα απο το studio του www.er-radio.gr, να μιλήσουμε για μουσικές και να κεράσω μπύράκι.Έτσι γιατί ξεροσφύρι A de potes δεν γίνεται...Να'σαι καλά και εύχομαι κάθε επιτυχία.Εμείς στηρίζουμε και ακολουθάμε A de Potes