Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Crystal Castles - Not in Love

Παρέα και σήμερα, θα κάνουμε εδώ στην δισκοθήκη μου, αγαπητέ αναγνώστη - ακροατή.Πόσο με χαροποιεί που με τιμάς με τις επισκέψεις σου .Εύχομαι στο μέλλον να με τιμάς και με τα σχόλια σου.Ο εποικοδομητικός διάλογος πάντα οδηγεί τα πράγματα και τις καταστάσεις ένα βήμα μπροστά.
Για σήμερα σου έχω τους Crystal Castles, σε ένα κομμάτι που συνεργάζονται με τον Robert Smith των Cure και την χαρακτηριστική  φωνή του. Πολύ μεγάλη φιγούρα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής  και Frontman μιας μπάντας που στα 80's  και 90's  πρωτοστατούσαν,  έχοντας  μια  τεράστια μερίδα κοινού να τους ακολουθεί. Επανερχόμαστε όμως στους Καναδούς Crystal Castles.Από το Toronto του Ontario μας έρχεται  αυτό το μουσικό δίδυμο  της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής λοιπόν .Ο Ethan Kath ( παραγωγός και συνθέτης ) και η Alice  Glass ( Φωνητικά και στίχοι) .Παρόλο που μετράνε μόλις δυο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές,  το Crystal Castles του 2008 και το επίσης ομώνυμο Crystal Castles του 2010 (έχει και τις παραξενιές του ο καλλιτέχνης  αδερφέ)  και κάποια ακόμα single πιο μπροστά,  η μουσική τους έχει καταφέρει και  έχει κάνει  αίσθηση αλλά και να εντυπωσιάσει αρκετούς .Το BBC για παράδειγμα, χαρακτήρισε την μουσική τους ως την είσοδο σε μια δίνη πόνου χωρίς δίχτυ ασφαλείας.Στο άκουσμα της νιώθεις πως μπορείς να κάνεις τα πάντα μέχρι να καταλάβεις πως αυτή η ολότητα που νιώθεις δεν είναι παρα μόνο ένα μεγάλο τίποτα.Κατάφεραν και εισχώρησαν σε μια συναισθηματική περιοχή που πριν από αυτούς η dance μουσική δεν το είχε καταφέρει.Μια πετυχημένη μίξη ψυχρής  ηλεκτρονικής pop και καθαρόαιμου θορύβου.
Μην μου πεις πως δεν σου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτή η περιγραφή καλέ μου αναγνώστη - ακροατή.Είναι σαν να σου λέει κάποιος να μην κάνεις κάτι.Μόνο και μόνο που σου το λέει εσύ θα το κάνεις. Και το ξέρεις..Τουλάχιστον για εμένα έτσι λειτουργεί , χωρίς η  αντιδραστικότητα να είναι αυτοσκοπός.
Το ντεμπούτο τους συμπεριλήφθηκε από το New Musical Express ( N.M.E) , έντυπο ευρείας κυκλοφορίας με θέμα την νέα εναλλακτική μουσική (indie.post, electro κτλ κτλ) μέσα στα καλύτερα album της δεκαετίας.Συναυλιακά  έχουν δώσει το παρόν σε πολλά festival ( Glastonbury ,Coachella ,Reeding & Leeds ,Bonaroo Music Festival κ.α) ενώ έχουν ανοίξει τους blur ,έχουν περιοδεύσει με τους Nine Inch Nails και έχουν παίξει με τους  The Vaccines και τους Cure.Έτσι προέκυψε και η συνεργασία που postαρω σήμερα.H νέα εκδοχή με του κομματιού με την φωνή του Smith.
Επέλεξα το Not in Love , πρώτον γιατί είναι ένα κομμάτι που μου αρέσει πολύ ,δεύτερον η φωνή του smith  από μόνη της ανεβάζει level στο κομμάτι και είναι ίσως και το πιο γνωστό τους.Χαρακτηριστικό τους νομίζω και εγώ δεν θέλω να σε ρίξω κατευθείαν στα βαθιά καλέ μου αναγνώστη - ακροατή.
Το video που ανεβάζω δεν είναι το official ,αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι..

Listen and Feel...Feel and Listen...

Δεν υπάρχουν σχόλια: