Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μικρός Κλέφτης - Θυμήσου

Παρασκευή και 13 σήμερα , άσχημη μέρα για τους προληπτικούς ενώ για άλλους μια ακόμα μέρα πριν από το ΣΚ.Τέλος μιας εβδομάδας δουλειάς ,ελπίζω τουλάχιστον για τους περισσότερους .Ας πάμε όμως στην μουσική.Άλλωστε αυτό είναι ενα μουσικό blog .Και σήμερα εδώ καλέ μου αναγνώστη  -ακροατή , πάντα στο θέμα μας.Hip - Hop ελληνικό.
Να σε ενημερώσω σε αυτό το σημείο πως με κάθε είδους μουσικής  που καταπιάνομαι δεν είμαι πάντα γνώστης του αντικειμένου .Η μουσική υπάρχει γύρω μας για να την ανακαλύπτουμε ,να την ψάχνουμε και εγώ το κάνω παρέα μαζί σου.
Για σήμερα θα ανέβουμε ξανά Θεσσαλονίκη .Μικρός Κλέφτης το post για σήμερα.Από  το 1997 κομμάτι της κουλτούρας του δρόμου που αντιπροσωπεύει το hip hop, παρέα με τα Βόρεια Αστέρια , που ήταν στην αρχή graffiti crew και μετέπειτα  hip hop group.Σήμερα το Θυμήσου προέρχεται  μέσα από τις 9 και κάτι (αν δεν κάνω λάθος) προσωπικές του δουλειές.Το nick name που έχει επιλέξει προέρχεται από την κακή συνήθεια  που είχε ως πιτσιρίκος να κλέβει  γλυκά και καραμέλες  και όπως λέει και ο ίδιος Μικρός έκλεβα, όταν ήμουν μικρός ήμουν κλέφτης,άρα μικρός κλέφτης. Για πολλούς θεωρείται κορυφαίος στο freestyle  ίσως λόγω της ιδιαίτερης άνεσης  που νιώθει με ένα μικρόφωνο στο χέρι.Μέσα από την μουσική  του αναγνωρίζεις την ευχέρεια που έχει να μετατρέπει τις ρίμες που κοσμούν ολόκληρα τετράδια σε προφορικό λόγο.Στιχομυθίες που άλλοτε δυστυχώς διαιωνίζουν την διαμάχη που επικρατεί στο hip hop μεταξύ καλλιτεχνών  και ο ίδιος από το 2000 κοντράρεται έντονα με τον Sifu Versus και άλλοτε πετυχαίνει να διοχετεύσει αξιοσέβαστα μέσα από τις λέξεις, την αγάπη που τον ώθησε να ασχοληθεί με το αντικείμενο για πάνω από 10 χρόνια.Με βρίσκει σύμφωνο όταν στην ερώτηση αν υπάρχει ελληνικό rnb απαντάει: Αν εννοείς ελληνικό RNB το κακό εμπορικό hip-hop, ναι υπάρχει. Αν εννοείς ελληνικό RNB την κακή αντιγραφή ξένων RNB επιτυχιών, τότε υπάρχει. Εγώ δεν είμαι ο αρμόδιος για να απαντήσω αυτή την ερώτηση, ρωτήστε κάποιον «RNB καλλιτέχνη». Πιστός και αληθινός σε αυτό που κάνει, εναλλάσσει την ιδιότητα του μουσικού παραγωγού και mc, μιας και ο ίδιος παράγει την μουσική του  και έτσι διατηρεί μια πιο σφαιρική άποψη για την συγκεκριμένη μουσική σκηνή και αυτό φαίνεται από την δουλειά του αλλά και από την persona του μέσω των συνεντεύξεων που έχει δώσει.
Επέλεξα αυτό το κομμάτι για σήμερα , γιατί πολλές φορές δεν μπορείς  να προχωρήσεις αν δεν θυμάσαι .Διαγραφή του πρίν δεν υπάρχει αδερφέ και αν δεν τα έχεις καλά ,αν δεν κουβαλάς το παρελθόν σου, δεν μπορείς να είσαι αληθινός στο μέλλον. Listen and Feel...Feel and Listen...

Δεν υπάρχουν σχόλια: