Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Nickelback - When We Stand Together

Λοιπόν ,λοιπόν και σήμερα παρών! Μπορώ να μου πω μπράβο .Δεν μου το'χα...
Για σήμερα το menu  έχει Nickelback. Ωραία μπάντα, παραδέξου το  αδερφέ.Έχεις ακούσει σίγουρα κομμάτια τους αν δεν τα έχεις σιγοτραγουδήσει πάνω απο μια φορά παρακαλώ..

Never Gonna Be alone, Superstar, How you remind me , someday, animals, hero, savin'me, photograph, far away και άλλα πολλά είναι τίτλοι που τους αξίζει μια πρέπουσα σημασία.Κάνε την καλή και άκουσε τα .Ο ήχος είναι συμπαγής.Οι κιθάρες στα πάνω τους και η φωνή του Chad Robert Kroeger   είναι χαρακτηριστικότατη με ένα γρέζι που κολλάει γάντι στο post -grunge ήχο των καναδών Nickelback.
Την ελληνική μετάφραση στο όνομα τους σε εκλιπαρώ φίλε αναγνώστη- ακροατή μην την προσπαθήσεις..αν αναρωτιέσαι όμως ιδού και η λύση του αινίγματος.

 Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το νίκελ, όπως λένε την πεντάρα στον Καναδά. Όταν ο Mike Kroeger παλιά δούλευε γκαρσόν στο Starbucks, και συχνά έδινε ρέστα μια πεντάρα, έλεγε "Here's your nickel back", (τα ρέστα σας παρακαλώ...).

 Αρκετά όμως με την ιστορία, πάμε στο ζουμί.

Το When We Stand Together  έχει μελωδία και ρυθμό  πιασιάρικο..σου μένει εύκολα.Το επέλεξα να το ποστάρω περισσότερο όμως για τους στίχους του.Μάλλον γιατί σήμερα σε αυτή την φουκαριάρα χώρα,ορκίζεται - διορίζεται νέα κυβέρνηση και κάθε φορά που γίνεται κάτι αντίστοιχο μόνο μια σκέψη μου περνάει από το μυαλό.

Οι κυβερνήσεις φεύγουνε..εμείς πάντα μένουμε.




Listen and Feel...Feel and Listen...

Δεν υπάρχουν σχόλια: