Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

R.E.M. - Uberlin

Μετά από αρκετό καιρό οι R.E.M επιστρέφουν με νέο δίσκο . Ομολογώ πως η χαρακτηριστική φωνή του Michael Stipe μου είχε λείψει κάπως ... αυτή η μπάντα πάντα με γυρνάει σε πιο εφηβικά χρόνια μιας και ήταν μουσικό χαλί σε πολλές στιγμές της ηλικίας των 14-15..υπάρχει κανείς που να μην έχει τραγουδήσει το Loosing My Religion η το The One I Love ;
Το Collapse Ιnto Νow , είναι ενας δίσκος που περιμένουν πολλοί αφού οι R.E.M είναι μια μπάντα που την ξέρουν ακόμα περισσότεροι .
Το Uberlin μετά από πολλές ακροάσεις δεν έχει απογοητεύσει καθόλου τις προσδοκίες μου. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο κομμάτι -ίσως το καλύτερο του δίσκου.
Υπέροχο video clip .Ενα δυνατό promo που δεν αλλοιώνει το ύφος , ούτε εμπορεύεται το κομμάτι αλλά παράλληλα συμβαδίζει με την εποχή , και την τάση του infotainment χωρίς να κοστίζει χιλιάδες δολάρια.
Μια μελωδία που σου κάνει παρέα στο δρόμο όταν περπατάς και κάνεις το τελευταίο σου τσιγάρο ενώ το χαρακτηριστικό Hey που επαναλαμβάνει ο Stipe , μοιάζει με φιλικό χτύπημα στον ώμο. Στίχοι που έχουν πολλά να πουν ακόμα και αν φαντάζουν κάπως απλοϊκοί, στίχοι που στις μέρες μας, όλοι πάνω κάτω μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί τους.
Άκουσε το Πρωί δευτέρας, όταν ξεκινάει άλλη μια εβδομάδα , ή κάποιο βράδυ που σχολάς αργά το βράδυ από κάποια υπερωρία που δεν θα πληρωθείς ποτέ ...



Listen and Feel ...Feel and Listen ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: