Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Λεωνίδας Μπαλάφας - Ανοιξιάτικη Μέρα

Χτες και σήμερα εμφανίστηκε μια λιακάδα ξαφνική .Ήρθε να μας ζεστάνει και να χαλαρώσει λίγο την διάθεση μας φέρνοντας μια πιο ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.
Ιδανική μουσική υπόκρουση το ανοιξιάτικη μέρα του Λεωνίδα Μπαλάφα.
Έχω περάσει πολλές ώρες ακούγοντας την μουσική του και πραγματικά κατέληξα στο συμπέρασμα πως είναι ένας από τους λίγους τραγουδοποιούς της γενιάς του ,που είναι ικανός να αφήσει την σφραγίδα του στην ελληνική μουσική σκηνή.
Τι και αν ξεκίνησε και αυτός από άλλο ένα παζαρο reality show; Κανένας δεν τον θυμάται για αυτό μιας και ο ίδιος με τις πράξεις του και τις μουσικές του, έδιωξε από πάνω του κάθε ίχνος ρετσινιάς και ταμπέλας και κατάφερε να αποδείξει πως όχι μόνο έχει λόγο ύπαρξης στην δισκογραφία αλλα και να ξεχωρίσει με το προσωπικό του ύφος.
Στίχοι που προσεγγίζουν με μοναδικό τρόπο προβλήματα και αξίες , γεμάτοι ουσία μετατρέποντας τα τραγούδια του σε κάτι παραπάνω από σουξεδάκια μιας σεζόν - ξυραφάκια μιας χρήσης . Μουσικές που κρύβουν ανάγκη για δημιουργία επηρεασμένες από διάφορα ήδη μουσικής , ακόμα και της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής.
Και όλα αυτά με ένα τρόπο που μοιάζει με πρόσκληση σε μια φιλική παρέα , σε ένα φιλικό τραπέζι, όπου το αλκοόλ ρέει άφθονο και ο καθένας βγάζει τα εσώψυχα του χωρίς φόβο και πάθος. Όλη μια μεγάλη παρέα , όπως ακριβώς γίνεται και στα live του .Πάντα περνάω καλά και ποτέ δεν απογοητεύει τις προσδοκίες μου .
Ακούστε το ανοιξιάτικη μέρα , κάποια Κυριακή πρωί που πίνεται καφέ η κάνετε μια βόλτα με το ποδήλατο σε κάποιο πεζόδρομο της Αθήνας..


Listen and FeeL...FeeL and Listen...

Δεν υπάρχουν σχόλια: