Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Γιάννης Σπύρου -Τρελός

Καλησπέρα καλέ μου αναγνώστη -ακροατή.Δευτέρα σήμερα αρχή μιας νέας εβδομάδας που εύχομαι για όλους να είναι καλύτερη απο την προηγούμενη και χειρότερη απο την επόμενη..Με λιγότερο άγχος ...Για αυτό, ίσως σε βοηθήσει η μουσική  να κατεβάσεις λίγο ταχύτητες η να βγεί κανένα γελάκι παραπάνω στο πρόσωπο σου...Εμένα πάντα με ταξιδεύει στο δικό μου safe place,εκεί που δεν με ακουμπάει τίποτα.Είναι σαν μια ψυχολόγική άμυνα που θρέφει τα μέσα μου...

Για σήμερα έχω επιλέξει άλλο εναν Έλληνα νέο καλλιτέχνη.Τό όνομα του είναι Γιάννης Σπύρου.

Ο νέος τραγουδοποιός Γιάννης Σπύρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτμο. Τα πρώτα εγχειρήματα παραγωγής μουσικών συνθέσεων ξεκίνησαν σε μικρή ηλικία, σε συνεργασία με φίλους, η πρώτη του όμως επαγγελματική επαφή με τον χώρο της μουσικής, ήταν το 2000 με το συγκρότημα ΠΑΖΛ, στα πλήκτρα.Μαζί με τον Δημήτρη Καρρά ,για το οποίο σου μίλησα πρίν απο κάποια post.

Παράλληλα σπούδασε γραφιστική και διακόσμηση εσωτερικών χώρων.Και καλά έκανε το παλλικάρι γιατί με την τέχνη πολλοί ασχολήθηκαν και λίγοι κατάφεραν να το κάνουν βασικό επάγγελμα.
Πόσο μάλλον σε τούτη την ρημάδα χώρα που η μουσική βιομηχανία είναι μικροσκοπική σε σχέση με άλλες  και πάνω απο όλα - μιλημένη....Ο γνωστός του γνωστού ....οι γνωριμίες που λένε πάντα ανοίγουν πόρτες.

Έκτοτε συνεχίζει να ασχολείται με την μουσική, γράφοντας και μελοποιώντας τραγούδια, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις του πάνω στην ενορχήστρωση. Το αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η δημιουργία ενός άλμπουμ με την προσωπική του σφραγίδα, όπου ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλεί “πτυχιακή εξωστρέφειας”.


Το cd «Καθένας έχει ένα δικό του χάρτη» είναι η πρώτη δισκογραφική του κατάθεση. Το άλμπουμ περιλαμβάνει δέκα τραγούδια, στα οποία ο Γιάννης Σπύρου γράφει, μελοποιεί και ενορχηστρώνει ο ίδιος τα τραγούδια του, με γνώμονα την ικανοποίηση της αισθητικής του αντίληψης.Μέσα απο αυτά τα δέκα επέλεξα για σήμερα το τρελός...Το ξεχώρισα μέσα απο την ευπρεπέστατη και αξιόλογη  πρώτη προσωπική προσπάθεια του.Ισως τα λόγια να μου είπαν πολλά, ίσως η μουσική να με κέρδισε...όπως και να έχει απο τότε που το άκουσα πρώτη φορά το σιγοτραγουδάω συνεχώς.

Σε αυτό το cd  Θίγει θέματα που απασχολούν όλους, μέσα από μία αισιόδοξη οπτική γωνία,  ευελπιστώντας να μοιραστεί τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του, με όσους αναγνωρίσουν ένα δικό τους κομμάτι να εκφράζεται μέσα από αυτό το άλμπουμ.

Εγώ βρήκα το κομμάτι που επέλεξα για σήμερα..Εύχομαι να βρείς και εσύ κάτι καλέ μου αναγνώστη - ακροατή.

Listen and Feel...Feel and Listen... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: