Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ενδελέχεια - Μικρές χαρές

Ενδελέχεια  για σήμερα ....που αν δεν γνωρίζεις αγαπητέ αναγνώστη -ακροατή σημαίνει : συνεχής και με ζήλο, διαρκής και ακατάπαυστη φροντίδα, επιμέλεια. Υπάρχει και η ενδελέχεια των αρχαίων Ελλήνων αυτή που αποκαλείται ως Πυθαγόρεια και Αριστοτελική ενδελέχεια.Μέσω της ενδελέχειας επικοινωνούμε με την Θεία Πρόνοια παρότι δεν την βλέπουμε, εκτός από τους συμπαντικούς και αναλλοίωτους Νόμους Της. Και ενώ θα έπρεπε να τους σεβόμαστε και να τους ακολουθούμε πιστά, εμείς τους παραβιάζουμε κατάφωρα στο όνομα του φανταστικού θεού μας.

 Όποια από τις δύο σημασίες  και αν επέλεξε αυτή η μπάντα από την Αθήνα  για την ονομασία της ,σίγουρα ταύτισε  αυτή την λέξη με το  ελληνικό rock. Από το 1994 μέχρι το 2008 μας χάρισε δέκα δίσκους κάποιους  από τους οποίους ,όπως το βουτιά από ψηλά η το χάρτινες σαΐτες  να γίνονται ευρέως γνωστοί αλλά και να μπαίνουν για κάποιους στο Top 10 των καλύτερων album , του ελληνικού rock.


Ποτέ  δεν έφτασαν να γίνουν τα μεγαθήρια του είδους όπως οι μπάντες που ανέφερα στα προηγούμενα post. Όμως σίγουρα απέκτησαν το δικό τους κοινό που αγάπησε τον ήχο τους  και ήταν πάντα εκεί,αυτά τα 14 χρόνια που έπραξαν μουσικά μαζί.Αν  και προς το τέλος το ύφος τους άρχισε να παίρνει άλλη τροχιά, μάλλον η διάθεση του καλλιτέχνη για άλλου είδους δημιουργίες έφερε και την ρήξη .Για αυτό  ίσως ο Δημήτρης Μητσοτάκης συνεργάζεται τώρα με τους Ευδαίμονες και την Μάρθα Φριτζήλα. 


Επέλεξα το μικρές χαρές γιατί παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην ζωή μας αλλά εμείς για κάποιο λόγο αρνούμαστε να τις δούμε και τις αφήνουμε να μας προσπερνάνε χωρίς να τις γευτούμε όπως θα έπρεπε.





Listen and Feel...Feel and Listen ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: