Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

SADE - The Moon and the Sky

Είναι κάποιες φωνές που ακόμα και αν  δεν είσαι εξοικειωμένος μαζί τους - δεν τις ακούς,  πρέπει να εθελοτυφλείς εσκεμμένα φίλε μου για να μην καταλαβαίνεις την αξία τους και τι  εκφράζουν - συμβολίζουν.
Στην προκειμένη περίπτωση μιλάω για την Sade  η όπως είναι το πραγματικό της όνομα Helen Folasade Adu . Ίσως η πιο ερωτική ,θελκτική , sexy , γυναικεία φωνή που έχει τραγουδήσει ποτέ..Όταν κάπου μέσα στο 2010  άκουσα το soldier of love , την επιστροφή της κυρίας ( με Κ κεφαλαίο)  στα μουσικά δρώμενα, χάρηκα που δεν έχασε την ικανότητα της να φτιάχνει ωραία κομμάτια και πως έχει ακόμα να προσφέρει στην μουσική.
Ίδια αλλά χωρίς να αντιγράφεται , σταθερή στο ύφος και στις αξίες της , καθαρά ερωτική και ατμοσφαιρική και όπως πάντα  οι μουσικοί που την πλαισιώνουν τρομεροί .
Δεν είναι τυχαίο που είναι η πιο επιτυχημένη solo γυναίκα τραγουδίστρια  στην Μεγάλη Βρετανία με πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.
Is it a Crime No Ordinary Love , Smooth Operator , By your Side είναι πλέον κλασικά . Το The Moon and the Sky ,  από την πρώτη φορά που το άκουσα  ενσωματώθηκε στιγμιαία σε αυτή την κατηγορία.

Δεν λέω κάτι παραπάνω , ήδη είπα πολλά .Απλά αξίζει να ανακαλύψεις την μουσική της.

Άκου το όταν αυτό που νιώθεις δεν περιγράφεται με άλλο τρόπο ...ακόμα και η λέξη αγάπη έχει ξεχειλώσει τόσο πολύ με όλα αυτά  που της ζητάμε , μέσα της να χωρέσει....
Η μουσική έχει δικιά της γλώσσα...





Listen and FeeL ...FeeL and Listen ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: