Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Israel "IZ" Kamakawiwoʻole - Somewhere over the Rainbow

Πραγματικά απο τις πρώτες νότες αυτό το κομμάτι δικαιώνει τον τίτλο του.. Λίγο μετά την μπόρα και την βροχή , έρχεται η μυρωδιά του φρεσκοβρεγμένου χώματος  και κάπου φαίνεται ο ουρανός πιο καθαρός  ώσπου στο τέλος να φανεί επιτελούς για τον καθένα μας ενα ουράνιο τόξο...
Ο Israel "IZ" Kamakawiwoʻole  μπορεί να είχε ενα όνομα που για εμάς του έλληνες σίγουρα μιάζει γλωσσοδέτης και σωματικό βάρος που αντιστοιχεί σε τρείς φυσιολογικούς άνθρώπους ,σίγουρα όμως είχε και ταλέντο να μεταδίδει με τα τραγούδια ,άπλετη αισιοδοξία .. Πραγματικά πιστέυω πως είχε τόσο όγκο μόνο και μόνο για να μπορέσει να χωρέσει το σώμα του , την μεγάλη καρδιά που έκρυβε.
Απο την Χαβάη που γεννήθηκε και ζούσε, έκαναν τον γύρο του κόσμου  και το Somewhere over the Rainbowείναι το δικό του μικρό λιθαράκι  στη συλλογή εκείνων των κομματιών που ο χρόνος δεν μπορεί να τα αλλοιώσει.
Άκουσε το όταν είσαι ξαπλωμένος σε κάποια παραλία  με  κάποιο coctail γεμάτο ομπρελίτσες και 5 καλαμάκια , η όταν ξυπνάς το πρωί σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου και  πίνεις καφέ στο μπαλκόνι με θέα το απέραντο γαλάζιο μιας ήρεμης θάλασσας.
P.S -  Στο τέλος του clip , είναι και η κηδεία του που σκορπίζουν την στάχτη του στην θάλασσα.
R.I.P

Listen and FeeL...FeeL and Listen ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: